Polku uuteen osaamiseen

MKK / Alueelliset verkostot

SEUTUKUNTALÄHTÖISTÄ YHTEISTYÖTÄ

Lapin maakuntakorkeakoulun toiminta perustuu Lapin yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun, Lapin kesäyliopiston ja Lapin seutukuntien yhteistyölle. Koordinoitu korkeakoulujen ja alueiden verkosto tuottaa Lapin seutukuntiin tarpeiden mukaista koulutusta sekä tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

Maakuntakorkeakoulutoiminta ja eri toimijoiden yhteistyö ja yhteydenpito toteutuu kampusalueiden ulkopuolisiin seutukuntiin perustetuilla yhteistyöelimissä. Itä-Lapin, Pohjois-Lapin, Tornionlaakson ja Tunturi-Lapin seutukuntien yhteistyöelimet edustavat paikallisia elinkeino- ja koulutointa, vapaan sivistystyön oppilaitoksia, muita paikallisia koulutusorganisaatioita sekä Lapin korkeakouluja.

Näiden seutukunnallisten verkostojen tehtävänä on koota alueen elinkeinopoliittiset kehittämistavoitteet ja niitä tulevat koulutus-, tutkimus- ja kehittämistarpeet seutukunnalliseksi osaamisstrategiaksi.

osaamisstrategia.jpg

Seutukuntien yhteistyöelimet myös hankkeistavat koulutusta ja sen kehittämistä, huolehtivat usein koulutukseen liittyvistä käytännön järjestelyistä alueella sekä arvioivat toiminnan alueellista vaikuttavuutta.

Lapin korkeakoulujen muodostama yhteistyöryhmä puolestaan neuvottelee seutukuntien tarpeita vastaavan koulutustarjonnan. Yhteistyöryhmä valmistelee myös uudenlaisia koulutusmalleja ja edistää oppilaitosten yhteisen koulutuksen kehittämistä. Yhteistyöryhmän päätöksien valmistelusta ja toimeenpanosta vastaa ryhmän sihteerinä toimiva maakuntakorkeakoulun johtaja.