OPPISOPIMUSTYYPPINEN KOULUTUS - ammatillista erityispätevyyttä

Oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus on uusi korkeakoulujen aikuiskoulutuksen muoto. Täydennyskoulutus ei tuota tutkintoa, vaan ammatillisen erityispätevyyden kyseiselle alalla.

Oppisopimustyyppisessä koulutuksessa suoritetaan 60-90 opintopisteen laajuisia osaamiskokonaisuuksia. Suuri osa opiskelusta suoritetaan työssä oppimalla, työpaikalla. Lisäksi koulutukseen kuuluu kontaktiopetusta, valmennuspäiviä, oppimistehtäviä ja verkostoperustainen kehittämishanke. Opiskelijaa ohjaavat sekä työpaikkaohjaaja että korkeakoulun nimeämä asiantuntijaohjaaja.

Oppisopimustyyppinen korkeakoulutus on omasta työstä oppimista. Koulutuksella tuetaan opiskelijan mahdollisuutta kehittää omaa erityisosaamistaan käytännön työssään. Työnantajalle uusi koulutusmuoto antaa hyvän mahdollisuuden kehittää yrityksen osaamista, käytänteitä ja työn tekemistä.

Koulutukseen hakevalta vaaditaan:

- korkeakoulututkinto (vähintään amk-tutkinto)
- voimassa oleva työsuhde
- työnantajan sitoumus koulutukseen.

Työnantaja tekee sopimuksen korkeakoulun kanssa koulutuksesta; täydennyskoulutus on maksuton sekä osallistujalle että työnantajalle. Oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja kuuluu ministeriön pilottihankkeeseen.