Tutkinto tähtäimessä?

Palvelut / Tutkintoon johtava koulutus
Haussa olevat tutkintoon johtavat koulutukset löydät:

koulutushaustamme

Mitä kaikkea olemmekaan lappilaisille tarjonneet:

Alueelliset tutkinto-ohjelmat

Lapin AMK Ylempi amk tutkinnot

LAY Maisteriohjelmat

Lappilaisten opiskelijoiden kokemuksia tutkintokoulutuksesta:

Julkaisussa Maakuntakorkeakoulun monet muodot - sivut 47-52

Tutkintoon johtava aikuiskoulutus

Lapin korkeakoulut tuottavat alueellisia tutkintoon johtavia koulutuksia yhteistyössä ja erikseen toteutettuna. Aikuiskoulutuksena järjestettävä tutkintoon johtava koulutus tähtää työelämän ja ammattitaitojen kehittämiseen sekä eri alojen asiantuntijoiden osaamisen päivittämiseen. Tutkintoon johtavan koulutuksen tavoitteena on antaa tarpeelliset valmiudet kyseisen alan asiantuntijatehtävissä toimimiseen.

Mikäli olet kiinnostunut tutkintoon johtavasta aikuiskoulutuksesta, sinua palvelevat korkeakoulujen asiakasneuvojat yhteisessä palvelupisteessä. Lapin ammattikorkeakoulun osalta voit ottaa yhteyttä hakutoimistoon.

Tutkintoon johtavassa aikuiskoulutuksessa tarjolla on:

- AMK tutkintoja
- Ylempiä AMK tutkintoja
- Maisteriohjelmia

Opintojen suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan aikuisten tarpeet: koulutusta järjestetään päivä-, ilta- ja viikonloppuopintoina, toteutuksessa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia opetusmuotoja ja tuetetaan opiskelijan mahdollisuutta osallistua opiskeluun omalta kotipaikkakunnalta etäopetuksen keinoin.

Maakuntakorkeakouluosapuolten toteuttamana koulutuksessa huomioidaan sekä alueelliset tarpeet että eri seutukuntien asukkaiden ammatillisen kehittymisen tarpeet.

Hyvä tietää:

- Opiskelu on useimmiten maksutonta.
- Tutkintoon johtavaan koulutukseen haetaan aikuiskoulutuksen yhteishaulla tai koulutukseen liittyvällä erillishaulla.
- Valintaperusteissa huomioidaan usein hakijan aikaisempi tutkinto ja työkokemus alalta.
- Opintojen laajuus vaihtelee tutkinnoittain.